Devenyns schrijft Cadel Evans Road Race op zijn naam

Nog maar een zege voor Deceuninck-Quick Step: Dries Devenyns heeft de Cadel Evans Road Race op zijn naam geschreven.

Devenyns
  • Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Dries Devenyns Dries Devenyns

In het begin van de Cadel Evans Road Race was het chaotisch. Er stond veel wind, maar na verloop van tijd werd het toch weer rustig in het peloton. Drie renners van de Australische selectie kleurden de vlucht van de dag, maar doordat het peloton toch weer een aantal keer in waaiers werd getrokken zat hun vlucht er al snel weer op. 

Vijftien renners kwamen als beste bovendrijven, maar met de lastige Challambra Crescent nog op de route lag er nog een heuvel waar verschillen gemaakt konden worden. Het was Simon Yates die daar de forcing voerde. De Brit kreeg Jens Keukeleire, Jay McCarthy, Pavel Sivakov, Devenyns en Daryl Impey met zich mee. Niet veel later kwam ook de in vorm stekende Dylan van Baarle tot aan de kop van de koers. 

Het zou gaan uitdraaien op een strijd tussen deze zeven renners. Achter mekaar werd er gedemarreerd. De beslissende aanval kwam op naam van Sivakov. De Rus van Team Ineos sloeg een gat, maar zag Devenyns nog de oversteek maken. In de sprint was het de Belg die uiteindelijk net iets sneller was en Deceuninck-Quick Step zo nog maar een zege bezorgde.