HomeWorldTourVerrassing Holmes: 'Geen idee of ik een klimmer ben'

Verrassing Holmes: ‘Geen idee of ik een klimmer ben’

Matthew Holmes verraste vriend en vijand vannacht door te winnen op Willunga Hill. "Of ik een klimmer ben? Ik heb geen idee."

De Tour Down Under kon na de twee ritzeges van Caleb Ewan al niet meer stuk voor Lotto Soudal, maar de meest zoete overwinning was ongetwijfeld die van Matthew Holmes, die Koning Willunga Hill Richie Porte vanuit de vroege vlucht naar plaats twee verwees. "Ik paniekeerde niet toen Richie kwam opzetten. Ik dacht alleen: dat is geweldig, want hij zal niet stilvallen. Hij reed duidelijk zijn eigen race voor het algemeen klassement. Alles wat ik moest doen was hem verslaan en dat was vrij simpel."

Holmes beleeft zijn eerste seizoen bij Lotto Soudal. De Brit kwam deze winter over van het continentale Madison Genesis. Holmes liet zich vorig seizoen onder meer opmerken met een zesde plek in de Tour de Yorkshire. Hij weet dan ook nog niet waar zijn limieten liggen. "Of ik een klimmer ben? Geen idee. Ik had nog nooit echt een klim opgereden in koers. Dit is mijn tweede heuvelfinish deze week en het lijkt erop dat het me wel goed ligt. Vanaf nu kan ik soms vragen of de ploeg voor mij kan rijden in bepaalde etappes."

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Bijzonder beeld: Daniel Felipe Martínez rijdt op training door het stromende water

Van de Colombiaan van INEOS Grenadiers verscheen namelijk een filmpje op internet dat hij...

EK München: deze renners zijn de favorieten voor de Europese trui

Een van de grote favorieten is Fabio Jakobsen. Team Nederland is volledig ingericht om goud te...

Tim Merlier steekt ambitie niet weg: ‘Pas tevreden met de Europese trui’

De kans dat het EK in München eindigt in een massasprint is volgens de...

Shirin van Anrooij onthult geheime wapen: stokbrood belegd met pennywafel…

Er wordt in het wielrennen de laatste tijd veel gesproken over voedingsstrategieën en Shirin...

Meer zoals dit

Colbrelli: ‘Dit is mijn jaar! Parijs-Roubaix winnen is een droom’

Sonny Colbrelli was in de zevende wielerhemel na het winnen van Parijs-Roubaix. De Europees kampioen klopte Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel. "De Ronde van Vlaanderen is mijn eerste droom, Parijs-Roubaix mijn tweede. Dat ik hem bij mijn debuut win is ongelooflijk."

Powless verrassende winnaar Clásica San Sebastián

Neilson Powless heeft zijn eerste profzege geboekt in de Clásica San Sebastián. De Amerikaan was de beste uit een groep van vier. De topfavorieten lagen te ver achter op de slotklim en kwamen er niet meer aan te pas.

Overzicht prijzengeld | De kassa rinkelt bij Deceunick-Quick Step

Net als op de eerste rustdag, wordt ook op de tweede rustdag een tussenstand gemaakt van het gewonnen prijzengeld. Dankzij de etappeoverwinningen van Mark Cavendish en Julian Alaphilippe is het bij Deceuninck-Quick Step kassa. Ook Jumbo-Visma boert lekker.