HomeWorldTourZeeman: 'Groenewegen heeft fysiek nog wat marge'

Zeeman: ‘Groenewegen heeft fysiek nog wat marge’

Dylan Groenewegen hoopt komend jaar te scoren in de Giro d'Italia en Vuelta a España. Volgens sportief directeur Merijn Zeeman heeft de Amsterdammer nog marge om te groeien.

“Dylan Groenewegen is de zegekoning van 2019 en dat is zeker voor een sprinter een veelzeggende prijs. Hij heeft één overwinning meer ten opzichte van 2018, maar daarnaast ook een hoger slagingspercentage. Van de kansen die hij kreeg, maakte hij er meer af. Dylan was dus weer een beetje beter dan de voorgaande jaren. Dat wordt steeds moeilijker als je op zo’n niveau rijdt, maar ik denk dat Dylan in fysiek opzicht nog wat marge heeft. Desondanks zal het beter worden meer zitten in het functioneren van de sprinttrein.”

“De samenwerking met Teunissen, Grøndahl Jansen en Roosen kan nog geperfectioneerd worden. Het moet nog beter, zodat ze binnen afzienbare tijd de onbetwist beste sprinttrein ter wereld zijn. We staan er goed voor, maar de concurrentie op dit onderdeel is sterk. Met name Michael Mørkøv is een fenomeen dat altijd op het goede moment naar voren komt. Hij heeft bepaalde kwaliteiten waar onze lead-out-jongens nog naartoe moeten groeien. Dat wordt ons doel de komende jaren.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Bijzonder beeld: Daniel Felipe Martínez rijdt op training door het stromende water

Van de Colombiaan van INEOS Grenadiers verscheen namelijk een filmpje op internet dat hij...

EK München: deze renners zijn de favorieten voor de Europese trui

Een van de grote favorieten is Fabio Jakobsen. Team Nederland is volledig ingericht om goud te...

Tim Merlier steekt ambitie niet weg: ‘Pas tevreden met de Europese trui’

De kans dat het EK in München eindigt in een massasprint is volgens de...

Shirin van Anrooij onthult geheime wapen: stokbrood belegd met pennywafel…

Er wordt in het wielrennen de laatste tijd veel gesproken over voedingsstrategieën en Shirin...

Meer zoals dit

Colbrelli: ‘Dit is mijn jaar! Parijs-Roubaix winnen is een droom’

Sonny Colbrelli was in de zevende wielerhemel na het winnen van Parijs-Roubaix. De Europees kampioen klopte Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel. "De Ronde van Vlaanderen is mijn eerste droom, Parijs-Roubaix mijn tweede. Dat ik hem bij mijn debuut win is ongelooflijk."

Powless verrassende winnaar Clásica San Sebastián

Neilson Powless heeft zijn eerste profzege geboekt in de Clásica San Sebastián. De Amerikaan was de beste uit een groep van vier. De topfavorieten lagen te ver achter op de slotklim en kwamen er niet meer aan te pas.

Overzicht prijzengeld | De kassa rinkelt bij Deceunick-Quick Step

Net als op de eerste rustdag, wordt ook op de tweede rustdag een tussenstand gemaakt van het gewonnen prijzengeld. Dankzij de etappeoverwinningen van Mark Cavendish en Julian Alaphilippe is het bij Deceuninck-Quick Step kassa. Ook Jumbo-Visma boert lekker.