Veel wielrenners op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

NOC*NSF en de NOS hebben de shortlists van de Sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar bekendgemaakt. Er staan een hoop wielrenners en -rensters op de lijst van kanshebbers.
Sportman

Op de voorlopige lijst met namen voor Sportman van het jaar prijken de namen van twee wegwielrenners, namelijk Steven Kruijswijk en Mathieu van der Poel. Kruijswijk werd afgelopen zomer derde in de Tour de France en Van der Poel won onder meer het WK veldrijden, de Europese titel op de mountainbike en natuurlijk die onvergetelijke Amstel Gold Race.

Daarnaast staan baanwielrenners Harrie Lavreysen (wereldkampioen sprint) Matthijs Büchli (wereldkampioen keirin) en Jan-Willem van Schip (wereldkampioen puntenkoers) op de nominatielijst. Tot slot prijkt de naam wereldkampioen BMX Twan van Gendt op de lijst. Onder meer Virgil van Dijk (voetbal), Patrick Roest, Kai Verbij en Thomas Krol (langebaanschaatsen) Max Verstappen (Formule 1)  en Michael van Gerwen (darts) zijn de 'andere' sporters die op de lijst staan.

Bij de dames staan Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild op de lijst. Wild werd wereldkampioene op de koppelkoers en het omnium en ze pakte de Europese titel op de afvalkoers en het omnium. Van Vleuten werd wereldkampioene op de weg en won onder meer de Giro Rosa, Luik-Bastenaken-Luik en de Strade Bianche. Andere namen op de shortlist voor dames zijn de shorttrackers Suzanne Schulting en Lara van Ruijven, atlete Sifan Hassan en de langebaanschaatsters Ireen Wüst en Irene Schouten.

Op 1 december wordt bekengemaakt wie de definitieve genomineerden zijn. Het NOC*NSF Sportgala vindt plaats op 18 december. 

Laatste nieuws