Ratcliffe: 'INEOS stopt bij overtreden van regels'

Jim Ratcliffe heeft verklaard dat INEOS niet aarzelt om de stekker uit de sponsoring van het WorldTour team te trekken, wanneer er regels worden overtreden.

INEOS

Ratcliffe komt met dit statement nadat voormalige werknemers van Team Sky, zoals het team eerst heette, en British Cycling geconfronteerd worden met vragen over de zaak die speelt rondom voormalig arts Richard Freeman. Ondanks eerdere ontkenningen heeft Freeman toegegeven dat hij in 2011 Testogel, een type testosteron, heeft besteld op het hoofdkantoor van Team Sky en British Cycling. Er wordt beweerd dat dit besteld is om een atleet te behandelen, iets wat Freeman ontkent. Freeman is al sinds 2017 niet meer in dienst van Sky.

In een gesprek met The Times herhaalt Jim Ratcliffe, miljardair en eigenaar van INEOS, zijn woorden van eerder dit jaar dat INEOS grondig onderzoek heeft gedaan voordat ze de sponsoring overnamen van Sky. Volgens Ratcliffe komt zijn vertrouwen in het team voort uit de grote zorgvuldigheid die zijn juridische team heeft ondernomen voordat hij instemde het team van Brailsford te gaan sponsoren. 

"We hebben alle procedures en gegevens gecontroleerd," verteld Ratcliffe. "Als onze hoofdadviseur zegt dat we ons zorgen moeten maken, is dat het voor ons. Op de dag dat dat gebeurt en iets daarvan in onze wereld komt, stappen we uit het wielrennen. Maar ik denk niet dat dat gebeurt."

"Ik heb geen interesse in verboden methoden om prestaties te bevorderen. Met marginal gains, andere kettingbladen of beter aerodynamica, heb ik geen probleem. Dat is prima, dat is net formule 1. Maar ik heb absoluut geen interesse in valsspelen."