Mollema: 'Meer focus op Waalse klassiekers in 2020'

Bauke Mollema heeft een uitstekend seizoen achter de rug met als uitschieters natuurlijk zijn historische winst in de Ronde van Lombardije, maar ook zijn vijfde plaats in de Giro sprak tot de verbeelding. Kortom, een renner van alle seizoenen.
Mollema

Die doelen zullen blijven bestaan uit het rijden van algemeen klassementen en scoren in de eendagswedstrijden. Toch zal er iets veranderen in Mollema’s planning voor 2020. Hij vertelt dat de eendagswedstrijden een prominentere plek op zijn kalender krijgen. Dit jaar liet hij Luik-Bastenaken-Luik bijvoorbeeld schieten in functie van de Giro d’Italia, maar dat zal in de toekomst niet snel meer gebeuren. “Ik heb aangegeven bij de ploeg dat ik mijn focus volgend seizoen meer wil leggen op de klassiekers. Zowel de Waalse als de Italiaanse, maar ook zeker de kampioenschappen. De Olympische Spelen, wereldkampioenschap en Europees kampioenschap worden alle drie gehouden op een loodzwaar parkoers dat me goed moet liggen. Het betekent desondanks niet dat ik geen klassement ga rijden in een grote ronde, want dat ging met een vijfde plaats in de Giro afgelopen seizoen ook weer beter dan in 2017 en 2018.”

Met Vincenzo Nibali heeft Trek-Segafredo weer een extra klimkopman aangetrokken. Net als vorig jaar, toen Richie Porte de rangen kwam versterken. Mollema maakt zich er echter niet druk om. “Het maakt voor mij niet zoveel uit of ik de enige kopman ben of dat ik het kopmanschap moet delen. Een paar jaar geleden ging het ook goed met Alberto Contador. Nibali zal veel druk wegnemen en ook wereldkampioen Mads Pedersen zal in de picture staan. Ik vind dat wel prima, want ik hoef niet het hele jaar in de spotlights te staan. Vanuit de luwte werken ligt me goed. Ik ken Nibali vooral als renner, maar onlangs hebben we elkaar op het eerste teambuildingkamp persoonlijk ook beter leren kennen.” 

 Het hele interview met Bauke Mollema is te lezen in WR 10. Nu in de winkel of hier te bestellen.

  • Bauke Mollema

Laatste nieuws