Jan-Willem van Schip tekent bij BEAT Cycling Club

Goed nieuws voor Jan-Willem van Schip. De wereldkampioen puntenkoers, die nog zonder ploeg zat voor volgend seizoen, tekent een contract bij BEAT Cycling Club.

Jan-Willem van Schip

Doordat Roompot-Charles aan het eind van dit jaar stopt zat de 25-jarige renner nog zonder ploeg. Van Schip, die jaagt op Olymisch succes in Tokio kon al enige tijd rekenen op interesse van BEAT, maar nu is het dus helemaal rond, getuige een bericht en filmpje op de website van het team.

Bij BEAT vindt de renner een continentale wegploeg en een UCI wegploeg, zodat hij zich optimaal voor kan bereiden op de Spelen in Tokio. Enige tijd geleden gaf hij al aan dat hij het rijden van wegkoersen nodig had om zich voor te bereiden.

“Ik heb gezien dat BEAT enorme stappen heeft gemaakt door anders te denken en anders te doen, een aanpak die goed bij mij past en daarom vind ik het supergaaf om deel uit te maken van deze ambitieuze club”, geeft Van Schip aan op de website van het team. “Ik heb mijn hoofddoel gemaakt van de Spelen in 2020 en we gaan samen met een ontzettend goed proces voor de optimale voorbereiding daarnaartoe. In aanloop naar de Spelen en daarna wil ik gewoon laten zien dat ik kneiterhard kan fietsen en we ze er allemaal af kunnen boren in de finale.”