WK: Quinn Simmons superieur bij de junioren

Quinn Simmons volgt Remco Evenepoel op als wereldkampioen bij de junioren. De Amerikaan bleef zijn concurrenten ver voor.

Simons
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Afbeelding van Quinn Simmons Quinn Simmons

De Amerikanen namen het heft direct in handen tijdens de koers. Zij konden niet voorkomen dat een groep van vijf zich wist af te scheiden. Door toedoen van de Amerikanen kwam alles op 95 kilometer van het einde echter weer bij elkaar. En zo bleef het lange tijd doorgaan. Er werden wel aanvalspogingen ondernomen, maar de Amerikanen gingen gestaag en met een duidelijk plan verder. 

Het tempo lag dusdanig hoog dat er vervolgens haast per ongeluk een gat werd geslagen. Met Simmons en Magnus Sheffield hadden de Amerikanen twee renners op vijf. De anderen waren Lewis Askey, Carlos Cano Rodriguez en Pavel Bittner. Achter het vijftal werd volle bak achtervolgd, mede door de Nederlandse ploeg. 

Doordat de voorsprong daardoor weer afnam ging Simmons er op ruim dertig kilometer van de meet in zijn eentje vandoor. De eerstejaars junior breidde zijn voorsprong alleen maar uit en kon uiteindelijk onbedreigd naar de overwinning rijden. Achter hem ontsnapte de Italiaan Alessio Martinelli, die het zilver bemachtigde. De strijd om de bronzen plak was wel zeer spannend. Nederlander Enzo Leijnse deed volop mee om de derde plek, maar moest net zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Sheffield.