Specialized presenteert de nieuwe Roubaix

Aan de vooravond van Parijs-Roubaix heeft Specialized de nieuwe Roubaix geïntroduceerd. Inderdaad, zoals de naam al doet vermoeden het model dat gemaakt is voor slecht wegdek.

Specialized Roubaix

De Roubaix dankt haar naam natuurlijk aan de helleklassieker, met zijn vele kilometers kasseien. Renners als Peter Sagan en Niki Terpstra wonnen deze wedstrijd in het verleden op dit type fiets. Ten opzichte van het vorige model zijn er de nodige veranderingen doorgevoerd. Net als de vorige generatie is deze uitvoering uitgerust met het Future Shock balhoofd. Dit balhoofd levert dankzij een hydraulische demper 20 millimeter aan verticaal comfort. Toch is er wat veranderd, want je kunt door middel van een draaiknop al fietsend zelf de mate van vering wijzigen.

Wat ook in het oog springt is de Pavé zadelpen. Deze zadelpen heeft een aerodynamisch profiel en heeft de nodige flex meegekregen, voor het comfort natuurlijk. Daarnaast is de manier van klemmen in het frame zo ontworpen dat de pen ook binnen het frame kan doorbuigen.

Ten opzichte van het vorige model is de aerodynamica flink verbeterd, de Roubaix zou aerodynamischer zijn dan de Tarmac. Bij Specialized maken ze tegenwoordig geen onderscheid meer tussen herenframes en damesframes, het verschil zit hem alleen in de componenten zoals het zadel en het stuur. Er zijn verschillende uitvoeringen, vanaf een instapmodel uitgevoerd met Shimano Tiagra tot de S-Works modellen die zijn uitgevoerd met SRAM eTap AXS of Shimano Dura Ace Di2.