Van der Poel zegeviert ook in Superprestige Boom

Ook in het Antwerpse Boom stond er geen maat op Mathieu van der Poel. De Europees kampioen in het veld toonde zich in deze tweede manche van de Superprestige veruit de sterkste. Toon Aerts klopte Gianni Vermeersch in de strijd om de tweede plek.

Van der Poel

Bij afwezigheid van Wout van Aert - de wereldkampioen is zich aan het voorbereiden op de wereldbekermanche in Bern morgen - was Mathieu van der Poel de gedoodverfde topfavoriet voor de winst vandaag. Het parkoers in Boom lag hem immers als gegoten.

Het duurde echter even vooraleer de Brabander aan zijn solo begon. Na vier rondjes vond hij het welletjes en liet hij Quinten Hermans, Toon Aerts en Gianni Vermeersch genadeloos achter. Zijn voorsprong groeide gestaag naar zo'n tien seconden en de drie Vlaamse concurrenten van VDP moesten het dus doen met een tweede, derde en vierde plek. 

De volgorde waarin ze over de finish zouden komen, was echter niet onbelangrijk. Quinten Hermans poogde enkele keren weg te rijden, maar zonder succes. In de slotronde moest hij Vermeersch en Aerts laten gaan. Aerts bleek vervolgens sterker dan Vermeersch en de coureur van Telenet-Fidea reed zodoende naar een tweede plek. Mathieu van der Poel was toen al lang gevlogen; hij mocht weer vijftien puntjes bijschrijven in het Superprestige-klassement.