Sam Bennett op herhaling in Marmaris

De Ronde van Turkije is voorlopig een ouderwets sprintersfestival. Ook de derde etappe van de editie van 2018 eindigde met een groepssprint.

Sam Bennett
  • Sam Bennett Sam Bennett

Vorig jaar was Sam Bennett de onbetwiste sprintkoning van de Turkse WorldTour-ronde. Een jaar geleden zegevierde de Ier van Bora-Hansgrohe in etappe één, twee, drie en vijf. De derde etappe kwam destijds aan in Marmaris, en ook vandaag was dit het geval. 

De etappe was zeker niet biljartvlak, en hier werd onder meer Álvaro José Hodeg de dupe van. De snelle Colombiaan van Quick-Step Floors werd in de sprint vervangen door Maximiliano Richeze, maar de Argentijn kon net niet naar zijn tweede ritzege rijden.

De zegebloemen gingen namelijk naar Sam Bennett. De 27-jarige was net iets sneller dan Richeze en hij boekte zodoende zijn tweede ritzege op rij.

Morgen zijn de klimmers aan zet in de Ronde van Turkije. De aankomst ligt even buiten het centrum van Selçuk op de berg Koressos. Volgens de overlevering stond nabij de finish ooit het sterfhuis van de Maagd Maria.