'Patrick Lefevere presenteert maandag nieuwe hoofdsponsor'

Het heeft lang geduurd, maar de zoektocht van Patrick Lefevere naar een nieuwe hoofdsponsor lijkt ten einde.

Patrick Lefevere

Quick-Step Floors kondigde gisteren in een summier communiqué al aan 'belangrijk nieuws te hebben over de toekomst van de ploeg'. Maandag wordt er rond 18.00 uur in een persconferentie meer duidelijk over de toekomst van de Belgische WorldTour-equipe.

Het Laatste Nieuws loopt alvast op de zaken vooruit: volgens de Belgische krant is Lefevere er inderdaad in geslaagd een nieuwe hoofdsponsor voor meerdere seizoenen aan zijn formatie te binden.

Het nieuws zou tevens betekenen dat renners als Fernando Gaviria (die door La Gazzetta dello Sport onlangs nog werd gelinkt aan UAE Team Emirates) en Enric Mas (volgens het geruchtencircuit onderweg naar Astana) ook volgend jaar voor Lefevere kunnen blijven rijden.   

Quick-Step blijft overigens wel geldschieter van de ploeg die dit jaar veruit de meeste overwinningen heeft weten te boeken, maar de laminaatboer zet een stap terug en gaat verder als subsponsor. 

De ploeg is bezig aan één van haar succesvolste seizoenen ooit. De zegeteller staat op 69, maar Lefevere wil voor de 71 seizoenszeges gaan. In 2000 kwam de Belgische ploegbaas tot dit duizelingwekkende aantal toen de formatie nog Mapei - Quick-Step heette.