CCC bevestigt transfer Laurens ten Dam

CCC, de opvolger van BMC, heeft de komst van Laurens ten Dam bevestigd. De ervaren klimmer maakt de overstap van Team Sunweb, waar hij drie jaar voor reed.

Ten Dam
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

"Ten Dam is een van de meest ervaren renners in het peloton, dus zal hij een aanwinst zijn voor het team", opent manager Jim Ochowicz. "Ten Dam heeft zichzelf bewezen als een waardevolle helper in grote rondes en dat wegcijferen is cruciaal om een goede dynamiek in het team op te bouwen."

Ten Dam heeft zeventien grote rondes gereden en eindigde in zowel de Tour de France als Vuelta a España een keer bij de beste tien. "Zijn ervaring in de grootste races van de kalender is van onschatbare waarde. Maar Laurens zal ook zijn eigen kansen krijgen gedurende het seizoen."

Dat was bij Team Sunweb allerminst het geval voor de Groninger, want daar reed hij grotendeels in dienst van Tom Dumoulin. "Ik hoefde niet per se te verkassen, maar ik ben niet bang voor veranderingen", verklaart Ten Dam zijn overstap. "Ik wil het beste uit mezelf halen en het team helpen, vooral in de heuvelachtige koersen met een leider als Greg Van Avermaet."