Zo ziet de nieuwe tijdritfiets van Tom Dumoulin eruit

Tom Dumoulin en Team Sunweb rijden vanaf volgend jaar op Cervélo-fietsen. De Cervélo P5x, P5, P3 en P2 hebben allemaal een 2019-model hebben alle nieuwe snufjes zoals je mag verwachten van Cervélo.

Cervélo P5
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

De Cervélo P5 wordt door Team Dimension Data gebruikt in tijdritten en volgend jaar zal Tom Dumoulin te bewonderen zijn op deze tijdritmachine. Team Sunweb en Giant zullen niet langer een contract hebben en de nieuwe fietssponsor van het Duitse team zal naar alle waarschijnlijkheid Cervélo worden. Des te meer een reden om het Cervélo P5 2019-model eens onder de loep te nemen.

Vooruitstrevende tijdritfiets

Ten opzichte van de andere tijdritfietsen uit haar generatie is de Cervélo P5 de beste”, zo claimt Cervélo. In 2013 is de fiets door Tour Magazine uitgeroepen tot de beste tijdrit/triatlonfiets van de wereld, waarbij de fiets 24 gram lichter was dan haar concurrentie en 6 tot 11 watt sneller. De P5 kent net als de P5X geen kabels die uit het frame lopen voor een optimale aerodynamica. Daarnaast is de bottom bracket asymmetrisch voor gewichtsbesparing en ultieme stijfheid. De onderbuis en zitbuis reduceren drag door om de wielen heen te sluiten en het zo één te maken met het frame.

De Cervélo P5X is speciaal gemaakt voor triatlon en heeft een frame dat in het profwielrennen niet goedgekeurd is door de UCI. De tijdritfiets blijft een genot voor het oog en heeft de kabels volledig intern door de fiets lopen. Ook heeft de fiets opbergplekken voor eten en drinken zodat triatleten niks bij zich moeten dragen.

Naast de P5X en P5 komt Cervélo ook met nieuwe modellen van de P3 en de P2. Dit zijn de lagere instapmodellen. Ze zijn ontworpen op meer comfort met een flexibelere pasvorm en veelzijdige opties voor voedingsopslag voor triatleten.