Preidler pakt ritwinst in Ronde van Polen

Georg Preidler won de zesde rit in de Ronde van Polen. De Oostenrijker kwam als eerste over de streep na de klim naar het vakantiepark van Bukowina.

Preidler

Michal Kwiatkowski had voorlopig indruk gemaakt in zijn thuisronde. De Pool van Team Sky, die vorige maand deel uitmaakte van de ploeg die Geraint Thomas naar de Tour-winst leidde, won de vierde en vijfde rit en zorgde daarmee voor een klein verschil ten opzichte van zijn klassementsconcurrenten.

De zesde etappe zou de zwaarste zijn. In totaal zou het peloton drie keer over een beklimming van dik 6 kilometer rijden en in de slotkilometers een beklimming van 3 kilometer aan bijna 7 procent te verwerken krijgen. 

In de finale van de koninginnenrit kwamen Sam Oomen en Dries Devenyns samen weg uit het peloton, dat werd geleid door de troepen van Team Sky. Op de slotklim kwam er een einde aan de ambities van de Nederlander en Belg om de voorlaatste rit in de Ronde van Polen te winnen, Team LottoNL-Jumbo dichtte het gat in dienst van George Bennett.

De Nieuw-Zeelander demarreerde talloze keren, om uiteindelijk de gele trui uit het wiel te rijden. Eens boven waren er nog twee kilometer te rijden. De groep der favorieten sloot aan, waaruit in de slotkilometer de Oostenrijker Georg Preidler versnelde. De renner van Groupama-FDJ won zijn eerste wedstrijd in lijn, na drie tijdritkampioenschappen van zijn land te hebben gewonnen.