EK Baanwielrennen: Büchli beste op 1 kilometer tijdrit, Ligtlee derde

Matthijs Büchli is de nieuwe Europees Kampioen op de 1 kilometer tijdrit. Hij bleef Joachim Eilers en landgenoot Sam Ligtlee voor.

Büchli

De renners waren nog met acht over in de finale, nadat ze eerder vandaag al de halve finale hadden gereden. Daarin was Büchli, die op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro zilver won op de keirin, verreweg de snelste, waardoor hij als torenhoog favoriet de finale inging.

Naast Büchli had ook Sam Ligtlee zich geplaatst voor de finale, als zevende. Ligtlee startte daarom al als tweede en reed een uitstekende tijd. Een tijd waar menig concurrent zich op stuk beet. Zelfs vicewereldkampioen Quentin Lafargue moest zijn meerdere erkennen in de jongeling. 

De eerste die er onderdook was Eilers, die als voorlaatste startte. Enkel Büchli kon nog een stokje steken voor een overwinning van de Duitser. Dat deed de renner van BEAT Cycling met verve. Weliswaar met minder overmacht dan 's morgens in de halve finale, maar uiteindelijk met meer dan voldoende marge. Ligtlee maakte het feestje voor Nederland met een derde plaats compleet.