Hinault: 'Het peloton moet staken als Froome mee mag doen aan de Tour'

Dat Bernard Hinault geen fan is van Chris Froome was al langer duidelijk. De Fransman heeft nog wat extra olie op het vuur gegooid. "Indien Froome de Tour de France mag starten van de UCI, moet het peloton in staking gaan."

Hinault
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Het is dus niet de eerste keer dat de vijfvoudig Tourwinnaar kritiek uit op de kopman van Team Sky. Onlangs nog vertelde Hinault dat hij het niet vindt kunnen dat Froome kon deelnemen aan de Giro d'Italia, terwijl de Salbutamol-zaak nog boven zijn hoofd hangt. Die zaak speelt al sinds de Ronde van Spanje van vorig jaar, waar Froome net als in de Giro met de eindzege aan de haal ging!

De UCI heeft nog geen uitspraak gedaan en dat gaat hoogstwaarschijnlijk ook niet gebeuren voor de Ronde van Frankrijk. De zaak lijkt daarmee uit te draaien op een gebed zonder eind en dat is tegen het zere been van Hinault. "Froome zou niet moeten starten, alleen al om het feit dat hij positief getest heeft. De mensen van de UCI moeten hem thuislaten", vertelt Hinault tegen de Franse krant Ouest-France.

Froome staat volgens de regels echter in zijn recht om gewoon van start te gaan. Hinault komt met een verrassende oplossing op de proppen: "Het peloton moet staken en zeggen: we vertrekken niet met Froome. Maar het peloton is te lief voor hem. Hij heeft er misschien geen grote rondes mee gewonnen, maar zo'n abnormale dosis is verboden. Punt uit."