Ongelukkige Olivier breekt enkel en voet op training

Pech voor Team LottoNL-Jumbo in de aanloop naar de Ronde van Californië, want Daan Olivier heeft op trainingskamp in Boulder zijn voet en enkel gebroken.

Olivier

Olivier was juist net terug na een breukje in zijn knie, dat hij opliep tijdens de Tour Down Under. "Ik voelde me weer sterk worden en had goed getraind in Boulder. Alles ging net lekker. Het is tot nu toe een rotjaar voor me, al denk ik dat het herstel nu sneller zal zijn dan met mijn knie", klonk het toch nog hoopvol op de site van zijn ploeg. 

"In een bocht naar links lagen veel stenen", vervolgt de Zuid-Hollander, die met ploeggenoot Sepp Kuss op pad was. "Ik zat bij Sepp in het wiel en toen raakte ik zo'n steen. Sepp heeft me ontzettend goed geholpen. We zaten in de middle of nowhere. Ik heb geprobeerd door te fietsen, maar na twee kilometer werd de pijn zo erg dat ik niet verder kon. Gelukkig waren we toen bij een grote weg en stopte zowat elke auto om hulp aan te bieden. Ik verloor vrij veel bloed. Toen hebben mensen me overtuigd om daarom een ambulance te laten komen."