Lefevere: 'Beter dan dit kan niet'

Het Quick Step-Floors van Patrick Lefevere is niet te stoppen. De flamboyante teammanager is in de wolken met zijn mannen. "Beter dan dit kan niet."

Jungels

Quick Step-Floors won al onder meer de Ronde van Vlaanderen, E3 Harelbeke, Waalse Pijl en gisteren Luik-Bastenaken-Luik. "Eigenlijk zou ik morgen beter een persconferentie geven om aan te kondigen dat we in schoonheid ermee stoppen", lachte Lefevere na afloop. "We beschikken over een bende jonge leeuwen die staat te springen om door te breken. We hebben ze allemaal op één lijn gekregen en ze rijden voor elkaar. Dat kan wel alleen maar als je wint."

Gisteren was er weer een ander goudhaantje: Bob Jungels. De Luxemburger is al de twaalfde winnaar uit het team dit seizoen. "Bob was bij de jeugd een specialist van grote eendagskoersen. Bij Trek is hij een klein beetje verloren gelopen. Daar heb ik hem weggesnoept en bij ons heeft hij meteen zijn draai gevonden. Na de Brabantse Pijl twijfelde ik even aan hem, maar je moet zo iemand het voordeel geven."

In de Giro d'Italia wachten hoogstwaarschijnlijk weer enkele mooie zeges. "In de Giro lanceren we Viviani na een schitterend voorjaar. Onze Spanjaard Enric Mas mag in de bergen bewijzen wat hij in zijn benen heeft zitten. In de Tour de France zetten we alles op sprintoverwinningen van Gaviria."