Lefevere: 'Niki heeft een bepaalde killersmentaliteit'

Quick Step-Floors deelt al heel het seizoen de lakens uit in de Vlaamse koersen, maar na de winst van Niki Terpstra in de Hoogmis staat ook de kers op de taart. Manager Patrick Lefevere: "Er is geen 'maar' meer."

Terpstra

“Dit is toch wel de mooiste zege”, vertelde Lefevere tegen de NOS. “De Ronde is een van de vijf monumenten. Wat er dit seizoen ook gebeurt, we hebben er in ieder geval één gewonnen. Niki was scherp, zowel fysiek als mentaal. Niki is een rare, maar dan ben je voor mij een goede. Soms heeft hij zijn imago tegen, maar hij is echt een teamspeler. Na afloop waren er toch wel wat tranen en het eerste wat hij tegen mij zei, was: bedankt voor het vertrouwen. Heel mooi. Een grande chapeau voor zijn prestaties vandaag.”

Het seizoen is voor Terpstra al grotendeels geslaagd, het kan alleen nog maar mooier worden. Komende zondag geldt hij wederom als een van de topfavorieten voor Parijs-Roubaix. Lefevere: “Niki heeft een bepaalde killersmentaliteit. Als hij die blik in zijn ogen heeft, dan is hij scherp. Ik ben benieuwd of hij dat volgende week kan herhalen. Hij is sterk genoeg om die concentratie nog een week vol te houden.”