Boonen tipt Terpstra als topfavoriet voor Vlaanderen

In zijn column in Het Laatste Nieuws heeft Tom Boonen zijn oud-ploegmaat Niki Terpstra aangewezen als topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Roubaix

“Ik zag een sublieme Quick Step-ploeg aan het werk in Harelbeke. In Gent-Wevelgem was hun dominantie iets minder uitgesproken, maar dat had alles met het moordende tempo in de finale te maken. De ploeg kan met een gerust gemoed naar Vlaanderen en Parijs-Roubaix toe. Terpstra reed na zijn exploot in de E3 op ‘safety modus’, maar is mijn torenhoge favoriet voor de Heilige Week”, schreef de voormalige keienvreter.

Over wereldkampioen Peter Sagan werd getwijfeld na zijn mindere E3 Harelbeke, maar Boonen maakt zich geen zorgen over de Slowaak. “Voor wie twijfelde aan de wereldkampioen: dit is zijn antwoord. Hij hoeft zich verder geen zorgen te maken. Het is niet dat hij vier weken na elkaar overal werd weggereden. Strade Bianche? E3? Meer dan momentopnames waren het niet.”

Tot slot was Boonen onder de indruk van de tiende plaats van Wout Van Aert in Gent-Wevelgem. “In een wedstrijd die niet helemaal beantwoordt aan zijn profiel, de Ronde en Parijs-Roubaix doen dat zoveel meer. Reken maar dat hij zondag meedoet in de finale.”