HomeKlassiekersPhilippe Gilbert: 'Heb er alles voor gedaan om in San Remo goed...

Philippe Gilbert: ‘Heb er alles voor gedaan om in San Remo goed te zijn’

Het is geen geheim dat Philippe Gilbert gaat voor de winst in alle vijf de Monumenten. De Waal mist alleen Parijs-Roubaix en de vandaag te rijden Milaan-San Remo nog op zijn palmares. Met de vorm zit het in elk geval goed, zo vertelt hij aan Sporza.

Phil heeft er de laatste maanden alles aan gedaan om deze weken in topvorm te zijn. ''Met de Tirreno in de benen voel ik me goed. Ik ben klaar. Ik ben wel ziek aan de Tirreno begonnen, dat was niet simpel. Maar ik ben erdoor gekomen. Ik was trouwens niet de enige, er zijn veel renners ziek geweest. Maar ik heb er alles voor gedaan om in Sanremo goed te zijn. Dat geeft me een gerust gevoel.'' 

Gilbert is slechts één van de vele favorieten in La Primavera. Op de vraag wie Gilbert ziet als de grootste kanshebber voor winst op de Via Roma, reageert hij zonder aarzeling: ''Kwiatkowski. Ik heb dit jaar al veel met hem gekoerst. In de Algarve en de Tirreno was hij enorm sterk. Zijn overwinning van 2017 in Sanremo zal hem nog extra vertrouwen geven.'' Over zijn eigen kansen: "Het moet eigenlijk élk jaar en het is nog nooit gelukt. Sanremo is geen simpele koers. Ik doe altijd mijn best en ben er een keer of 3 dichtbij geweest, maar winnen zat er nog niet in. Ik zal dus altijd wel een foutje gemaakt hebben."

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Brent Van Moer over kopgroep met Taco van der Hoorn: ‘Het is altijd ambetant als hij erbij zit’

Dat Taco van der Hoorn een reputatie heeft opgebouwd als aanvaller, is al eventjes...

Blanka Kata Vas is weer terug in het veld, en wint meteen eerste cross

Vandaag was de Toi Toi Cup in Hole Vrchy in Tsjechië. Dit was de...

Lefevere reageert op INEOS-geruchten Evenepoel: ‘Als iemand in een huwelijk wordt bedrogen, dan is die betrokken persoon altijd de laatste die het weet

Ineens was daar een opvallend nieuwsbericht, dat door het gerenommeerde VeloNews in de wereld...

Nieuwe crankset daagt uit tot experimenteren

De nieuwe 2XR Appleman crankset is gemaakt om renners uit te dagen na te...

Meer zoals dit

Armstrong: ‘Patrick Lefevere moet razend zijn na de Ronde!’

Lance Armstrong denkt dat ploegbaas Patrick Lefevere ontploft is na de magere prestaties van zijn team Quick Step-Alpha Vinyl in de Ronde van Vlaanderen.

Mathieu van der Poel: ‘Nog nooit zo verzuurd geweest op de Paterberg’

Mathieu van der Poel was euforisch na afloop van zijn tweede zege in de Ronde van. Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix bekende na afloop alle zeilen bij te moeten zetten om Tadej Pogacar te volgen.

Video | Van Aert past definitief voor Ronde van Vlaanderen

Wout Van Aert past definitief voor de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kampioen heeft positief getest op corona.