Lavreysen en Hoogland stranden in achtste finales; Beukeboom twaalfde

Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen zijn in het sprinttoernooi niet verder gekomen dan de achtste finales. Na een uitstekende kwalificatie werden beide heren in de vervolgronde uitgeschakeld.

Jeffrey Hoogland

Hoogland was de snelste met een tijd van 9'674" en Lavreysen was met 9'709" de nummer vier. Samen met Matthew Glaezer en Sebastien Vigier gingen de twee Nederlandse troeven automatisch door naar de achtste finale. 

Hierin werd Hoogland uitgeschakeld door Maximilian Levy. Het verschil in de heat? Negentien duizendsten. Lavreysen, vorig jaar vice-wereldkampioen in Hong Kong, gaf op zijn beurt 22 duizendsten toe op de Nieuw-Zeelandse spurtbom Edward Dawkins. 

Beukeboom twaalfde

De 29-jarige Amsterdammer Dion Beukeboom kwam uit op het onderdeel individuele achtervolging. Beukeboom, die later dit jaar het werelduurrecord van Bradley Wiggins wil aanvallen kwam over vier kilometer tot een tijd van 4.23'083". Dit was goed voor de twaalfde plaats. 

De beste tijd in de kwalificaties was voor de Portugees Ivo Oliveira: 4.12,365, een baanrecord. Hij vecht met de Italiaan Filippo Ganna om het goud.