Vliegende Hollanders ongenaakbaar op WK in eigen land

Bij de WK baanwielrennen in Apeldoorn heeft de Nederlandse sprintploeg goud veroverd op het onderdeel teamsprint voor mannen. In de eindstrijd versloeg het Nederlandse sprinttrio de Engelse selectie.

Teamsprint NL mannen

Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland openden geweldig namens de oranje-equipe. Het trio kwam met een tijd van 42'869" als enige ploeg onder de 43 tellen. Sterker nog: de Fransen, die de tweede kwalificatietijd noteerden, waren een halve seconde langzamer.

In de halve eindstrijd, waar Matthijs Büchli Hoogland verving, werd 43'234" op de tabellen gezet. Hoewel deze tijd langzamer was dan in de kwalificatieronde bleek het Nederlandse trio opnieuw de rapste. Ook Groot-Brittannië versierde een ticket voor de finale, al waren Jason Kenny, Phil Hindes en Jack Carlin wel twee tienden langzamer.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de oranje-mannen het in de strijd om goud wist af te maken. Met 42'727", een nieuw Nederlands record, waren de heren Van 't Hoenderdaal, Lavreysen en Hoogland maar liefst een halve tel sneller dan de Britse baanselectie. Met ruim verschil pakten ze zodoende de eerste Nederlandse wereldtitel op de teamsprint, na twee zilveren medailles op voorgaande wereldkampioenschappen.

De bronzen plak ging naar Frankrijk, dat Rusland in de troostfinale verwees naar plek vier.

HOPPA! En dat is goud voor de mannen in de team sprint! Heerlijk gereden boys ?! #Apeldoorn2018 pic.twitter.com/1oHiuk0bew — Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 28 februari 2018