Gebroeders Van der Poel één en drie: 'Podiumplaats David doet deugd'

Dat Mathieu van der Poel vandaag de Superprestige-cross in Hoogstraten won was niet heel verrassend te noemen. De jongste van de gebroeders Van der Poel pakte immers al zijn 28ste seizoenszege. Maar de podiumplaats van David was wel bijzonder.

David van der Poel

Voor de oudste van de broers was het namelijk zijn eerste podiumplaats in een klassementscross. En daar was David best content mee. "Het zat er een beetje aan te komen, maar simpel is het niet. Dit is zeker en vast mijn beste seizoen ooit", meldt de winnaar van de crossen in Lutterbach, Illnau, Mol, Kolin en Rucphen op de site van zijn ploeg Corendon-Circus. "Deze derde plaats zorgt wel voor iets extra. En het seizoen is nog niet afgelopen. Ik wil er ook de laatste crossen nog iets van maken."

Mathieu was vol lof over de podiumplek van zijn broer. "Het doet deugd dat David eindelijk dat podium te pakken heeft. En fijn dat ik er zelf ook opsta”, glunderde de regerend Nederlands en Europees kampioen na afloop. "Ik heb geprobeerd rekening te houden met David, maar ik kwam solo voorop en uiteindelijk heeft hij het zelf helemaal klaargespeeld. Zelf ben ik uiteraard erg tevreden met zege nummer 28. Die dertig zeges zijn echt wel een doel", besluit hij.