Alejandro Valverde en Jürgen Roelandts verdelen de buit in Valencia

Jürgen Roelandts heeft de afsluitende etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. De Belg hield Danny van Poppel in een rechtstreeks sprintduel af.

Jürgen Roelandts
  • Afbeelding van Jurgen Roelandts Jurgen Roelandts
  • Afbeelding van Alejandro Valverde Alejandro Valverde

In de natte straten van Valencia ging Oliver Naesen in de laatste bocht onderuit. De Belgische kampioen probeerde zijn ploegmaat Clément Venturini te lanceren, maar dit leverde hem een kennismaking met het Spaanse asfalt op. Gelukkig bleek het een val zonder erg; Naesen hield geen blessures over aan zijn schuiver.

Niet Venturini, maar Jürgen Roelandts ging er uiteindelijk met de laatste ritzege vandoor. Vanuit de laatste bocht zette hij vol aan en hij wist zijn inspanning vol te houden tot aan de finish. LottoNL-Jumbo-renner Danny van Poppel, die al de eerste rit van de Spaanse rittenkoers wist te winnen, kwam in de laatste meters nog dichtbij, maar hij kon niet voorkomen dat Roelandts zijn eerste individuele zege in vijf jaar boekte. 

Voor Roelandts was het zijn vijfde koersdag als renner van BMC Racing Team. Twee dagen eerder wist hij met zijn nieuwe ploeg ook al de ploegentijdrit te winnen. In de door Van Poppel gewonnen massasprint in Peñiscola werd hij al derde.

Jurgen Roelandts gets his first win for BMC in an exciting end to the final stage of the Tour of Valencia! ? pic.twitter.com/rsHFTC67IZ — Eurosport UK (@Eurosport_UK) 4 februari 2018

Zoals verwacht ging de eindwinst naar Alejandro Valverde. De Spanjaard wist zijn gele leiderstricot met verve te verdedigen nadat hij eerder deze week de tweede en de vierde etappe had gewonnen. Het is voor de derde keer dat de Movistar-kopman de rittenkoers weet te winnen. Hij was in 2004 en 2007 ook al de beste in de Ronde van Valencia. Hij besteeg samen met het Astana-duo Luis León Sánchez en Jakob Fuglsang het podium.