Iserbyt kroont zich opnieuw tot beloftenwereldkampioen; Nieuwenhuis tweede

De Europese titel veroverde Eli Iserbyt dit seizoen al in Tábor. En ook het WK in Valkenburg bleek de Belgische crosser goed gezind. In de Limburgse klei soleerde hij naar zijn tweede wereldtitel bij de beloften.

Eli Iserbyt

Het was titelverdediger Nieuwenhuis die het bal opende samen met Anthony Benoist. Eli Iserbyt, twee jaar terug ook al beloftenwereldkampioen in Zolder, sloot in de tweede ronde aan en de Belg wist zich even later los te maken van zijn opponenten. Hierna soleerde hij op oppermachtige wijze naar de zege. Voor de Belgische selectie betekende het de tweede regenboogtrui dit weekend na die van Sanne Cant.

Nieuwenhuis, die tijdens de race van schoen moest wisselen, moest zich tevreden stellen met de strijd om het zilver. De Nederlander, die binnenkort onder het mes moet voor een beknelde liesslagader, kreeg in de finale het gezelschap van Yan Gras. De Fransman moest in de slotronde echter het hoofd buigen voor de crosser van Team Sunweb, die zijn tweede plek omschreef als 'het hoogst haalbare'.

Top tien WK Veldrijden U23 mannen

1. Eli Iserbyt

2. Joris Nieuwenhuis

3. Yan Gras

4. Adam Toupalik

5. Thijs Aerts

6. Antoine Benoist

7. Sieben Wouters

8. Jakob Dorigoni

9. Gage Hecht

10. Timo Kleich