Peter Sagan veegt nul direct van de tabellen

2018 is goed begonnen voor Peter Sagan. De People’s Choice Classic, de traditionele opwarmer voor de Tour Down Under is een kolfje naar de hand van de wereldkampioen gebleken. Hij won het criterium in een groepssprint.

Peter Sagan People's Choice 2018
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan

Tijdens de korte koers probeerden diverse groepen de meute te verrassen. Maar uiteindelijk mochten de sprinters het na 22 rondes van 2,3 kilometer onder elkaar uitmaken.

Mitchelton-Scott probeerde Caleb Ewan naar een derde achtereenvolgende overwinning te loodsen. De Australische pocketsprinter moest uiteindelijk genoegen nemen met plek drie. 

Sagan koos voor het wiel van André Greipel, ook meervoudig winnaar van het criterium. Het bleek een gouden zet, want de man in de regenboogtrui wipte in de laatste meters over de Duitser van Lotto-Soudal.

Dinsdag maakt het Slowaakse goudhaantje van Bora-Hansgrohe zijn opwachting in de Tour Down Under, de openingswedstrijd van de WorldTour.

? WHAT A FINISH!!! Victory in the @peopleschoiceAU Classic for @petosagan!! Did we mention he was relaxed earlier? The world champ is back in town!! #TDU #peopleschoiceAUclassic pic.twitter.com/AoPo6Q9dWk — Santos Tour Down Under ?? (@tourdownunder) 14 januari 2018