Dennis voor derde jaar op rij Australisch kampioen tegen de klok

Rohan Dennis is voor de derde keer achter elkaar Australisch kampioen tijdrijden geworden. De Australiër liet al zijn landgenoten kansloos in Buninyong.

Dennis
  • Afbeelding van Rohan Dennis Rohan Dennis

Het 41 kilometer lange parkoers in en rond Buninyong in de Australische deelstaat Victoria - en vlakbij Melbourne - was op het lijf geschreven van de lange tijdrijder van BMC Racing Team.

Luke Durbridge kwam nog het meest in de buurt van zijn 27-jarige landgenoot, maar moest ook al een minuut en acht tellen toegeven. Op plaats 3 en 4 volgden Richie Porte en Miles Scotson, twee collega's van Dennis bij de Amerikaanse ploeg. Nathan Haas van Team Katusha Alpecin maakte de top-5 compleet, al was dat op 2 minuten en 22 seconden van de winnende 51'14" van Dennis. 

Vorig jaar werd Dennis tweede in Tirreno-Adriatico en won de Australiër twee etappes - tegen de klok - in de Ronde van Zwitserland. Zijn debuut als klassementsman in een grote ronde ging niet van een leien dakje: in de Giro moest hij al in de vierde rit opgeven. Ook dit jaar heeft Dennis zijn zinnen gezet op een klassement in de Italiaanse ronde. 

Bij de vrouwen was Katrin Garfoot degene die ook voor haar derde titel op rij zorgde.