HomeAchtergrondRoompot - Nederlandse Loterij heet Michael Boogerd opnieuw welkom

Roompot – Nederlandse Loterij heet Michael Boogerd opnieuw welkom

De schorsing van Michael Boogerd zit erop. De afgelopen twee jaar mocht de ex-renner zich niet vertonen in de wielerwereld. Achter het stuur van de ploegleidersauto bij Roompot - Nederlandse Loterij keert Boogie terug in koers.

De voormalige vedette stond aan de wieg van het team en was in 2015 ook als ploegleider actief. Naar aanleiding van zijn dopingbekentenis in 2013 werd hij echter door de UCI voor een periode van twee jaar verbannen uit het wereldje. "Ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan", meldt een enthousiaste Boogerd over zijn rentree. "De ervaringen van mijn eerste seizoen hebben mij gesterkt in de gedachte dat ik binnen de ploeg mijn passie voor de wielersport heel goed kwijt kan", meldt Boogerd in het communiqué van Roompot – Nederlandse Loterij.

De 45-jarige Boogerd wordt herenigd met collega-ploegleiders Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. "Uiteraard heb ik het wielrennen ook in de afgelopen seizoenen op de voet gevolgd. Weliswaar op afstand, maar volgens mij staat de ploeg er prima voor", vervolgt de geboren Hagenees zijn verhaal. "Ik kan niet wachten om weer een bijdrage te gaan leveren aan de ontwikkeling van de talentvolle mannen binnen Roompot – Nederlandse Loterij. Wij zullen hard moeten blijven werken en investeren in de toekomst. Vanaf het trainingskamp in Spanje gaan wij daar met zijn allen volle bak mee aan de slag."

Boogie in gesprek met Maurits Lammertink tijdens het NK wielrennen van 2015.

Michael Zijlaard geeft in het persbericht van de ploeg aan dat het management er vol overtuiging voor heeft gekozen om Boogerd in de organisatie terug te laten keren. "Iemand met de kennis van zaken en ervaring die Michael heeft, positief en negatief, gekoppeld aan zijn passie voor onze sport, is altijd van meerwaarde voor ons team. De renners die in zijn eerste seizoen als ploegleider met hem gewerkt hebben waren allemaal heel enthousiast over zijn aanpak. En ook onze partners staan volledig achter zijn terugkeer."

De presentatie van Team Roompot – Nederlandse Loterij, op vrijdagavond 5 januari tijdens de Zesdaagse van Rotterdam in Ahoy, is de eerste ‘grote klus’ voor Boogerd. Direct hierna vertrekt hij met de rest van de Nederlandse wielerploeg naar een trainingskamp rond het Spaanse Calpe.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere: ‘Blijkbaar niet goed voor de sfeer als ik mijn mening geef, maar verstopt in mijn broekzakken bal ik geregeld mijn vuisten uit frustratie”

Daarbij zaten Lefevere, ploegleiders en trainers samen. Een eenduidig antwoord vonden ze niet, maar...

Column | De dag dat Leo van Vliet harder juichte dan Mathieu van der Poel zelf

Leo van Vliet kondigde aan dat hij vanaf 2026 niet langer als koersdirecteur van...

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Meer zoals dit

Taco van der Hoorn, een jaar zonder koers: ‘Het doet pijn, twijfel soms of het nog helemaal goedkomt’

Vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen lag-ie er opeens bij. Hij wilde uitwijken...

Oliver Naesen had jarenlang last van opmerkelijke allergie: ‘Vorig jaar 40 keer ziek geweest’

Oliver Naesen reed in 2023 een barslecht seizoen en degradeerde afgelopen winter van kopman...

Benoit Cosnefroy denkt Van der Poel te kunnen kloppen in Amstel: ‘Toen ik tweede werd, zat Mathieu toch ook in de kopgroep?’

Benoit Cosnefroy won gisteren na een spannende finale waarin Marijn van den Berg van...