Turk Örken levert contract in bij Israël Cycling Academy

De Turk Ahmet Örken heeft zijn contract laten ontbinden bij de Israëlische formatie Israël Cycling Academy. “De ontwikkelingen in het Midden-Oosten hebben mij en mijn familie geraakt.”

Örken

De 24-jarige Örken had afgelopen jaar juist net de overstap gemaakt van Torku Sekerspor naar Israël Cycling Academy, maar nadat de Amerikaanse president Donald Trump besloot de ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem, is de situatie tussen Israël en moslimlanden weer extra gespannen. Al dan niet onder druk uit eigen land heeft Örken nu besloten zijn contract te laten ontbinden bij het team, dat een grote kans heeft komend jaar de Giro d’Italia te rijden, aangezien de Ronde van Italië start in Israël. 

Een pijnlijk besluit voor Örken, die vorig jaar liet zien over snelle benen te beschikken. “Dit is een hartverscheurende beslissing. Mijn moeder en broer in Turkije bevinden zich in een hachelijke situatie. Hoewel ik blij ben dat ik een profrenner kan zijn, ben ik in de eerste plaats een toegewijde zoon en broer. Ik wil het team wel bedanken voor deze unieke kans. Ik zal hen blijven aanmoedigen, zowel op als naast de fiets.”