Kelderman: ‘Ik hoop de Giro voor het klassement te rijden’

Wilco Kelderman heeft de hoop uitgesproken om volgend seizoen kopman te zijn in de Giro d’Italia. Vervolgens zou hij graag naar Frankrijk afreizen om Tom Dumoulin te helpen in de Tour de France.

Kelderman
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman

“We hebben nog niet echt gepraat over het programma, maar natuurlijk heb ik het er met Tom over gehad”, zo laat hij Cyclingnews weten. “Ik vind het erg leuk om met hem te rijden en ik denk dat we een goede combinatie zijn. We zullen zien of het de Tour of Giro wordt, maar ik denk dat het voor Tom de Tour wordt. Misschien dat ik de Giro doe en daarna de Tour, maar ik weet het nog niet. Ik zou weer graag de Giro rijden voor het algemeen klassement.”

Voor Kelderman gold het afgelopen seizoen als het jaar van zijn comeback. Na twee moeilijke jaren bij Team LottoNL-Jumbo hervond hij zijn geluk bij Team Sunweb. “Het was een geweldig jaar, het was een nieuwe start voor me. Ik voelde me goed vanaf het begin en had een uitstekende winter voordat ik top-10 reed in de Tour Down Under. Ik trainde en at goed en ging simpelweg leven als een wielrenner. De laatste jaren keek ik een stuk meer naar details, waardoor ik te perfectionistisch werd. Nu geniet ik meer van het fietsen.”