Groenewegen nu wel de beste in Tour of Guangxi

Het is eindelijk raak voor Dylan Groenewegen!

Groenewegen nu wel de beste in Tour of Guangxi
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen heeft dan toch zijn zege geboekt in de Tour of Guangxi. In de vijfde etappe naar Guilin bleef de Nederlander veelvraat Fernando Gaviria nu wel voor. De derde plek ging naar Magnus Cort Nielsen, terwijl Tim Wellens leider blijft in het algemeen klassement.

Het duurde een tijdje voordat er een ontsnapping op gang kwam vandaag. De vluchters kregen pas de zegen van het peloton net na de eerste tussensprint. Bij die spurt pakte leider Tim Wellens twee extra seconden op nummer twee Bauke Mollema. Pas na een kilometer of zeventig wisten William Clarke, Daniel Oss en Fabricio Ferrari een gat te slaan. Zij kregen de ruimte van het peloton en bouwden een voorsprong op van zo’n zes minuten.

Lotto Soudal nam de leiding in de groep met favorieten, waardoor het drietal uiteindelijk geen schijn van kans had. Ze werden op zo’n tien kilometer van de meet teruggehaald. In de slotfase namen Quick-Step Floors, Lotto Soudal en Team LottoNL-Jumbo het heft in handen, waarna Groenewegen het werk van zijn team vakkundig afmaakte. 

Foto: Cor Vos