Brown en Craddock verlengen, Teklehaimanot zoekt ploeg, toptalent Bjerg naar ploeg Axel Merckx

De transfermolen draait door!

Brown en Craddock verlengen, Teklehaimanot zoekt ploeg, toptalent Bjerg naar ploeg Axel Merckx

Cannondale - Drapac maakte vandaag bekend dat het de contracten van Nate Brown en Lawson Craddock heeft opengebroken. Brown is de komende twee jaar verzekerd van werk en inkomen bij de ploeg van Jonathan Vaughters, terwijl Lawson Craddock voor een seizoen heeft bijgetekend. 

Cannondale - Drapac, dat volgend jaar door het leven gaat als EF Education First-Drapac p/b Cannondale, deelde eerder deze week al mee dat ook Michael Woods de Amerikaanse ploeg trouw blijft. Mitch Docker, Dan McLay en Sacha Modolo werden aangetrokken. 

Daartegenover staat wel dat een hoop rijders andere oorden zullen opzoeken. Alberto Bettiol en Patrick Bevin rijden volgend jaar voor BMC, Dylan Van Baarle verhuist naar Sky, Davide Villella versterkt Astana, Davide Formolo gaat naar Bora - Hansgrohe, Kristjan Koren verkast naar het Sloveens getinte Bahrain Merida, Tom-Jelte Slagter verruilt de ploeg van Vaughthers voor Dimension Data, Ryan Mullen en Toms Skujins rijden volgend seizoen voor Trek - Segafredo en Wouter Wippert zien we in 2018 in het shirt van Roompot - Nederlandse Loterij. Andrew Talansky maakte onlangs bekend dat hij de formatie verlaat om zich te richten op de nobele triatlonsport. 

Mikkel Bjerg naar Axeon Hagens Berman

Ook Axeons Hagens Berman blijft actief op de transfermarkt. De equipe van Axel Merckx heeft met Mikkel Bjerg de beloftenwereldkampioen tijdrijden ingelijfd. Het is alweer de vijfde aankoop voor de gerenommeerde opleidingsploeg.

De pas achttienjarige Deen, die onlangs nog tweede werd in de Duo Normand en de Chrono des Nations, komt over van Giant - Castelli. Hij is erg blij met zijn nieuwe ploeg. "Het is volgens mij de perfecte ploeg om een betere wielrenner te kunnen worden. Het is een geweldige stap in de goede richting om mijn doel - rijden in de WorldTour - te bereiken."

Jasper Philipsen, Zeke Mostov, Cole Davis en de Nederlander Maikel Zijlaard zijn de andere renners die in 2018 in het tenue van Axeon Hagens Berman zullen koersen.

Teklehaimanot zkt. ploeg

Daniel Teklehaimanot is er nog altijd niet in geslaagd om een contract voor volgend jaar af te dwingen. Bij Dimension Data, de ploeg waar de Eritreeër bekend werd, zal dat ook niet gebeuren. Daarom is Teklehaimanot nog op zoek naar een (WorldTour) ploeg. In de Ronde van Guangxi zal hij er deze week alles aan om zich te tonen, zo meldt hij in gesprek met VeloNews. "Ik hoop een ploeg te kunnen vinden om mijn carrière voort te kunnen zetten om zo de volgende generatie Afrikaanse wielrenners te inspireren."

Foto: Cor Vos