Kaptheijns: ‘Ik voel me enorm thuis bij mijn nieuwe ploeg’

Het lijkt er steeds meer op dat dit het seizoen van de doorbraak is voor Maud Kaptheijns.

Kaptheijns: ‘Ik voel me enorm thuis bij mijn nieuwe ploeg’

Niet alleen bij de mannen was er Nederlands succes in de Superprestige van Zonhoven, want ook bij de vrouwen domineerde Nederland. Er stond geen maat op Maud Kaptheijns, die dit jaar haar doorbraak kent in het veld. “Ik ben ontzettend blij met de zege.”

Vooral op het klimgedeelte kon Kaptheijns duidelijk meer dan haar concurrenten. “Het zand lag er beter bij dan woensdag, toen ik hier kwam om te verkennen”, aldus Kaptheijns op de site van haar team Crelan-Charles. “Nu kon ik de laatste klim redelijk ver oprijden, waardoor ik een verschil kon opbouwen met de andere vrouwen. Ik win hier met een grote voorsprong en dat lag denk ik aan mijn start. Als je hier als eerste kan rondrijden heb je heel het parkoers voor je en kan je jouw ideale lijnen rijden.”

Kaptheijns veranderde voor dit seizoen van ploeg en dat werpt direct zijn vruchten af, want de Nederlandse boekte in Zonhoven haar tweede zege in een Superprestigecross. “Ik krijg nu raad van Niels Albert, die op dit soort omlopen enorm veel tips kan geven. Hij was vroeger ook een zandspecialist en dat is nu voor ons zeker een meerwaarde. De overstap naar Crelan-Charles heeft ook voor heel wat rust gezorgd. Ik voel me hier enorm thuis en ben dus zeer blij met mijn keuze.”

Bovendien heeft Kaptheijns haar eetpatroon enigszins aangepast. “Ik eet veel gezonder en ook meer waardoor ik meer energie heb om mijn trainingen en wedstrijden af te werken. Ook mijn lichaamsgewicht is met drie kilo gezakt. Mijn zomer is vlekkeloos verlopen waardoor ik een goede basis kon leggen voor dit seizoen.”

Foto: Cor Vos