Timo Roosen wint verrassend Tacx Pro Classic

De LottoNL-Jumbo-renner wint onverwacht op Neeltje Jans

Timo Roosen wint verrassend Tacx Pro Classic
  • Timo Roosen Timo Roosen

Timo Roosen heeft de Tacx Pro Classic gewonnen. De 24-jarige Tilburger reed verrassend naar de winst. Roosen maakte uit van een groepje dat in de slotkilometers wegreed. Het peloton kwam te laat. Taco van der Hoorn werd tweede, Dylan Groenewegen derde.

Nadat de laatste vluchters op tien kilometer van de finish gegrepen waren, begon het peloton aan een winderige finale. Maar de voorbereiding op de massasprint werd ruw verstoord door een drietal renners dat wegreed. Taco van der Hoorn snelde weg uit het peloton, Timo Roosen en de Vlaming Dimitri Claeys gingen erachteraan. Met z'n drieën bouwden ze een voorsprong op van vijftien seconden.

Het peloton leek vervolgens in de laatste kilometer weer terug te komen. De LottoNL-Jumbo-sprinttrein voor Dylan Groenewegen verkeek zich echter op de lastige laatste meters. Timo Roosen spurtte slim weg bij zijn medevluchters en zodoende kon de Tilburger verrassend zijn armen in de lucht gooien. Doordat Van der Hoorn tweede werd, Dylan Groenewegen naar plek drie sprintte en Lotto-Soudal-renner Moreno Hofland op de vierde stek eindigde, was de volledige top 4 Nederlands gekleurd. 

Foto: Cor Vos