Peter Sagan start wielerseizoen 2018 Down Under

De wereldkampioen over zijn plannen voor volgend jaar.

Peter Sagan start wielerseizoen 2018 Down Under
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan heeft zijn eerste plannen voor wielerseizoen 2018 bekendgemaakt. De Adelaide Advertiser weet te melden dat de Slowaak van Bora - Hansgrohe zijn eerste wedstrijden als drievoudig wereldkampioen in januari zal rijden in Australië. 

"Ik kijk er al naar uit om volgend jaar opnieuw het seizoen te openen in de Santos Tour Down Under. Het is elk jaar de perfecte start van de WorldTour. De wedstrijd heeft alles", vindt de drievoudig wereldkampioen. "Een uitdagend parkoers, warm weer en fans die ons dag in dag uit toejuichen."

Het is niet de eerste keer dat Australië Sagan als wereldkampioen ontvangt. Afgelopen jaar toonde de snelle Slowaak zijn regenboogtrui namelijk ook al aan de fans en ook in 2010 liet Sagan zich al opmerken in de Australische wedstrijd. Toen maakte Sagan er zelfs zijn profdebuut voor Liquigas. De huidige kopman van Bora - Hansgrohe verzamelde in zijn twee eerdere deelnames al heel wat ereplaatsen, maar een ritzege in de wedstrijd staat nog altijd niet op zijn palmares.

De Tour Down Under is opnieuw de eerste WorldTour-race van het seizoen. Op 16 januari wordt het peloton op gang geschoten in Port Adelaide. De rittenkoers wordt 21 januari afgesloten met het traditionele criterium in Adelaide.

Foto: Cor Vos