Retro: Gaviria toont onwijze talent in Parijs-Tours

Een sterk staaltje wielrennen.

Retro: Gaviria toont onwijze talent in Parijs-Tours

Dat Fernando Gaviria over het nodige talent beschikt, was al wel duidelijk. Etappezeges in de Tirreno-Adriatico en Ronde van Polen zetten zijn eerste volledige jaar in de WorldTour flinke bracht bij. In Parijs-Tours van vorig jaar werd echter pas écht duidelijk wat de Colombiaanse sprinter in zijn mars heeft.

Afgelopen zondag, in Parijs-Tours van dit jaar, kende Gaviria een zeer ongelukkige dag. Op het beslissende moment gleed hij onderuit. Uiteindelijk had het geen invloed op de prestaties van zijn team Quick Step-Floors, want teamgenoot Matteo Trentin ging wél met de zege aan de haal. Maar toch, enige teleurstelling zal er bij Gaviria wel zijn geweest. Als titelverdediger kon hij niet eens meestrijden om de overwinning dit seizoen.

Vorig jaar won Gaviria met een zeer knap staaltje wielrennen. De sprinter zette op zo’n achthonderd meter van de finish aan. De commentator van Eurosport kon in eerste instantie niet eens achterhalen wie zo'n coup in zijn benen had. Eerst gokte hij Fabio Sabatini, vervolgens Ariel Richeze. Pas bij het overschrijden van de finish had hij door dat het Gaviria betrof.

Het was dan ook een verwarrende situatie, want alles duidde er de laatste kilometer op dat het op een massasprint zou uitdraaien. Maar dat was dus buiten Gaviria gerekend. Zijn verbouwereerde concurrenten kwamen te laat, Arnaud Démare en Jonas Vangenechten strandden in zijn wiel.

Foto: Cor Vos