Lars van der Haar doorbreekt zegereeks Van der Poel in Grote Prijs Mario de Clercq

Van der Haar opent DVV-Trofee met zege.

Lars van der Haar doorbreekt zegereeks Van der Poel in Grote Prijs Mario de Clercq

Lars van der Haar heeft de Grote Prijs Mario de Clercq gewonnen. De Nederlander van Telenet - Fidea maakte in de openingswedstrijd om de DVV-Trofee optimaal gebruik van de rivaliteit tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert en soleerde in de laatste twee rondes naar de zegebloemen. 

Al in de eerste ronde stak Van der Haar zijn neus aan het venster. Na de openingsronde bleef het echter lange tijd gesloten, totdat Van Aert voor het eerst een demarrage plaatste. Alleen Mathieu van der Poel, winnaar van al zijn voorgaande wedstrijden dit crossseizoen, kon de wereldkampioen volgen. Een tweestrijd leek even aanstaande, maar uiteindelijk kwamen er diverse mannen uit de achtergrond opnieuw aansluiten.

De sterke Van Aert zette opnieuw aan waarna er nog drie renners overbleven in de strijd om de zege. Natuurlijk was Van der Poel van de partij, maar ook Lars van der Haar kon zijn karretje aanhaken. En na een prik van Van der Poel was het aan het begin van de voorlaatste ronde aan de Telenet - Fidea-man om te versnellen.

Achter de koploper keken de 'Grote Twee' naar elkaar. Van der Haar kon hierdoor in een mum van tijd twintig seconden voorsprong pakken. Dit bleek de beslissing in de wedstrijd. Hierdoor heet de eerste leider in de stad om de DVV-Trofee Lars van der Haar. De nummer twee in die voorlopige rangschikking is Van der Poel, die Van Aert klopte in de strijd om plek twee.

Top tien

1. Lars van der Haar

2. Mathieu van der Poel

3. Wout van Aert

4. Kevin Pauwels

5. Toon Aerts

6. Michael Vanthourenhout

7. Jens Adams

8. Dieter Vanthourenhout

9. Laurens Sweeck

10. Corné van Kessel

Foto: Cor Vos