HomeRetroRetro: De weerzinwekkende afdaling die Nibali winst in Lombardije bezorgde

Retro: De weerzinwekkende afdaling die Nibali winst in Lombardije bezorgde

Als Italiaans kampioen riskeerde hij zijn leven.

Vandaag is het 2 jaar geleden dat Vincenzo Nibali de Ronde van Lombardije bijschreef op zijn palmares. Daarvoor haalde de Siciliaan halsbrekende toeren uit in de afdaling van de Civiglio.

Op de Muro di Sormano brandde de finale van Il Lombardia – zoals de Italianen de koers sinds een aantal jaren noemen – los, waarin Astana een grote rol speelde. Diego Rosa was enorm belangrijk voor zijn landgenoot, waarna De Haai van de Straat van Messina zijn pure lef nog eens liet zien.

Beelden die sommige fans de daver op het lijf bezorgden. In de afdaling van de Civiglio reed de Italiaans kampioen weg van concurrenten als Dani Moreno en Alejandro Valverde, toch ook niet de minsten bergaf. Op de beklimming van San Fermo della Battaglia behield Nibali zijn voorsprong. Aankomende zaterdag rijden we dezelfde finale. Met opnieuw deze afloop? Of kan kersvers wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin daar een stokje voor steken?

Foto’s: ANP

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Van der Poel: ‘Schade beperken in de tijdrit’

Mathieu van der Poel is als hij een wil een begenadigd tijdrijder, alleen heeft...

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Meer zoals dit

Bindende terugkijktip na aankondiging afscheid: Tom Dumoulin z’n magistrale zege op Cumbre del Sol in de de Vuelta van 2015

Tom stopt, maar Cumbre del Sol blijft altijd! Onze redacteur over wat hem betreft de mooiste zege van Dumoulin, waarmee je iedere niet-wielerliefhebber wielerfan maakt. Over tenor Tom en winnen van een hobo en een fluit. Bedankt voor deze, en al die andere schitterende momenten, Tom!

Video | Storm in Nederland, dat kan maar één ding betekenen: terugkijken naar de Gent-Wevelgem van 2015, waar Geraint Thomas de berm in waaide

Storm in Nederland. De perfecte aanleiding om nog eens de heerlijke beelden terug te kijken van die legendarische Gent-Wevelgem.

De enige wielervideo die nu toepasselijk is: Breukink wint befaamde sneeuwetappe in de Giro

Sneeuw staat in het Nederlandse wielrennen gelijk aan Breukink over de Gavia in de Giro van '88...