Cannondale - Drapac verliest Toms Skujiņš aan Trek - Segafredo

Skujiņš tekent een tweejarig contract bij de Amerikaanse wielerploeg.

Cannondale - Drapac verliest Toms Skujiņš aan Trek - Segafredo
  • Toms Skujins Toms Skujins

Toms Skujiņš zal aan het einde van dit seizoen het tenue van Cannondale - Drapac inruilen voor dat van Trek - Segafredo. Dat maakte de Amerikaanse wielerploeg vandaag bekend. De Letse coureur tekende er een contract voor twee jaar.

Skujiņš won in het verleden onder meer ritten in de Amgen Tour of California en de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Hij kijkt erg uit naar zijn tijd bij zijn nieuwe ploeg. "Direct na mijn eerste gesprekken met Luca Guercilena (manager van Trek - Segafredo, red.) voelde ik dat dit de juiste ploeg voor mij zou zijn", laat Skujiņš optekenen in het communiqué waarin de transfer werd aangekondigd. "Ik blijf doen wat ik de laatste jaren deed; wedstrijden aantrekkelijk maken. En wie weet kan ik hier en daar verrassen."

Guercilena geeft toe dat hij de Let al enige tijd in het vier had: "We houden van zijn koerswijze; hij is niet bang om diep te gaan en de koers hard te maken. Toms is een ambitieuze renner en ik heb er vertrouwen in dat hij daar ver mee kan komen. Hij is een vrij complete renner en een sterke all-rounder die de ploeg op verschillende manieren kan helpen." 

Foto: Cor Vos