Andrea Pasqualon klopt Colbrelli en Gavazzi in Coppa Sabatini

In Peccioli boekt de coureur van Wanty - Groupe Gobert zijn eerste zege in dik twee jaar.

Andrea Pasqualon klopt Colbrelli en Gavazzi in Coppa Sabatini

De vijfenzestigste editie van de Coppa Sabatini is gewonnen door Andrea Pasqualon. Na 195,9 kilometer was de Italiaan van Wanty - Groupe Gobert de sterkste sprinter in de Italiaanse najaarsklassieker. 

 De grote stadsprijs van Peccioli, zoals de koers ook wel heet, kende een vroege vlucht. Eugert Zhupa (Wilier Triestina - Selle Italia), Alessandro Tonelli (Bardiani - CSF), Andrea Vendrame (Androni Sidermec Bottecchia), Hideto Nakane (NIPPO - Vini Fantini), Oscar Pelegri (Caja Rural - Seguros RGA), Mekseb Debesay (Dimension Data) en Patrick Gamper (Tirol Cycling Team) hadden er zichtbaar zin in en kregen een maximale voorsprong van goed zes minuten.

Op de Toscaanse wegen werden de fugitivi in de finale echter een voor een bij de lurven gevat. Op het heuvelachtige parkoers rond Peccioli kwam aan op de venijnige slotklim naar de meet, daar niemand meer kon ontsnappen uit het peloton. Team Sky probeerde Elia Viviani in stelling te brengen, en ook Bahrain Merida deed berenwerk voor tweevoudig koerswinnaar Sonny Colbrelli, maar uiteindelijk was het Andrea Pasqualon die zijn inspanning perfect timede.

De Italiaan van Wanty Groupe - Gobert versloeg Colbrelli en Androni Sidermec Bottecchia-coureur Francesco Gavazzi en spurtte naar zijn eerste zege voor zijn Belgische werkgever. Wanty Groupe - Gobert mocht gisteren in de Giro Della Toscana trouwens ook al aan de spumante. Toen won Guillaume Martin de slotetappe en het klassement van die Toscaanse tweedaagse.