Italiaanse zege voor Cummings in Giro della Toscana

Brit rekent in de finale af met drie medevluchters en wint in straten Pontedera.

Italiaanse zege voor Cummings in Giro della Toscana

Steve Cummings heeft de eerste etappe van de Giro della Toscana op zijn naam geschreven. De Brit was de snelste in een kopgroep van vier en hield het jonge talent Egan Bernal en Frederik Backaert achter zich. Vincenzo Nibali greep met een vierde plaats net naast het podium.

De eerste etappe van de tweedaagse wedstrijd Giro della Toscana was een koers over 180 kilometer met negen korte beklimmingen met start en finish in Pontedera. Al vroeg in de wedstrijd ontsnapten Roy Goldstein (Israel Cycling Academy), Josu Zabala (Caja Rural – Seguros RGA), Maximilian Kuen (Tirol Cycling Team) en Michele Scartezzini (Sangemini – MG. Kvis) uit het peloton. De kopgroep kreeg nooit meer dan twee minuten voorsprong en werden ruim voor de meet ingerekend.

Op de laatste klim van de dag ontsnapten Vincenzo Nibali, Egan Bernal, Steve Cummings en Frederik Backeart uit het peloton en langzaam maar zeker bouwden de vier sterke koplopers een voorsprong van een minuut uit op het peloton dat in de achtervolging snel uitgedund werd.

In de vlakke finale in Ponterada kwam het peloton nog terug tot op 35 seconden, maar de slag was geslagen. Cummings bleek in de finale te sterk voor de Colombiaan Bernal en Wanty-Groupe Gobert renner Backaert. Hierbij greep Nibali naast het podium. Sonny Colbrelli won de sprint van de achtervolgende groep en werd vijfde.

Foto: Cor Vos