Van Aert: ‘Dit is nog niet de Wout die ik wil zijn’

Maar het gevoel wordt beter.

Van Aert: ‘Dit is nog niet de Wout die ik wil zijn’

Wout Van Aert kwam er ook in de tweede wereldbekercross niet aan te pas. In Waterloo finishte de wereldkampioen als zevende, maar toch ziet hij aanknopingspunten. “Ik voelde me stukken beter dan vorige week in Iowa.”

Dit keer had de Belg echter mechanische problemen, waardoor hij nooit kon strijden aan de kop van de koers, aangezien Mathieu van der Poel allang ervandoor was. “Na de start zat ik in de top vijf, maar toen viel Lars van der Haar voor mij en reed er iemand in mijn derailleur, waardoor mijn versnellingsapparaat krom geraakte. Ik wilde meteen tijd goed maken maar toen kwam ook de sluiting van mijn schoenen los, en dat allemaal in de eerste ronde…”, laat hij weten aan Het Nieuwsblad.

Het gevoel is wel beter dan na de cross in Iowa, want toen eindigde hij als veertiende na een complete off-day. “Ik denk dat ik even sterk was als de groep die voor de tweede plaats reed. Het gevoel is beter, maar het zat nog niet mee. De balans na de twee crossen in de Verenigde Staten? Ik kan niet ontkennen dat dit een teleurstellende trip was. Ik moet eerlijk zijn: dit is nog niet de Wout die ik wil zijn.”

Foto: Cor Vos