Terpstra: “Zonde dat Alaphilippe zo snel overpakte”

Helaas raakte Niki Terpstra op Salmon Hill tussen wal en schip.

Terpstra: “Zonde dat Alaphilippe zo snel overpakte”

Niki Terpstra kleurde in volle finale het wereldkampioenschap in Bergen. Op de laatste passage van Salmon Hill trok de Noord-Hollander ten aanval, maar nadat Julian Alaphilippe overnam kon hij niet meer mee. “Als Alaphilippe niet zo snel had overgenomen, hadden we het samen kunnen doen.”

In de laatste kilometers kwam er echter weer een grote groep terug, waardoor een man of dertig zou strijden voor het regenboogtricot. Met een 24ste plaats werd Terpstra de beste Nederlander. “Het mooie weer was niet in ons voordeel, maar het was evengoed zwaar. Je ziet hoe weinig renners er overbleven vooraan. Het basistempo lag constant heel hoog. Als er even een gaatje was, bleef je niet lang vooruit”, merkte hij op bij de NOS. 

Ook na de laatste passage van Salmon Hill waren er nog de nodige aanvallen, onder anderen van Philippe Gilbert en Magnus Cort Nielsen. “Maar het ging zo snel. Je kon maar vijf meter pakken, dan werd je weer teruggepakt. Het was jammer dat ik op Salmon Hill tussen wal en schip raakte. Boven wachtte ik op het groepje achter me, maar net daarachter zat weer een groep van twintig renners.”

Foto: Cor Vos