Eisel en Vos nieuw in atletencommissie UCI

Tonnen ervaring erbij in de UCI.

Eisel en Vos nieuw in atletencommissie UCI

De UCI heeft bekendgemaakt dat Marianne Vos en Bernhard Eisel zijn verkozen tot de vertegenwoordigers van de atletencommissie van de wielerunie. De Nederlandse en Oostenrijker zijn de vervangers van Bobbie Traksel en Iris Slappendel. 

Tijdens het wereldkampioenschap in Bergen vond er een stemming plaats en daaruit kwamen Vos en Eisel als besten uit de bus. Vos kreeg bij de vrouwen 45 procent van de stemmen, terwijl concurrenten Slappendel en Elena Valentini genoegen moesten nemen met respectievelijk 35% en 20% van de stemmen. 

Bij de mannen was de stemming nog minder spannend, want Eisel werd met een overweldigende meerderheid gekozen. De renner van Dimension Data kreeg liefst 71 procent van de stemmen. Jean-Christophe Péraud en Davide Vigano bleven steken op respectievelijk twintig en negen procent. 

De missie van de atletencommissie van de UCI is onder meer om de rol van atleten in alle disciplines te vergroten, om fair play te promoten en om atleten te informeren over het aanbod van professionele training tijdens en na hun loopbaan. 

Foto: Cor Vos