Kristoff: ‘Met 150 meter te gaan dacht ik wereldkampioen te worden’

Kristoff dacht dat zijn droom zou uitkomen

Kristoff: ‘Met 150 meter te gaan dacht ik wereldkampioen te worden’

Dromen worden maar zelden werkelijkheid, maar die van Alexander Kristoff kwam wel bijna uit. De Noor moest in eigen land echter genoegen nemen met zilver, want Peter Sagan was net te sterk. “Met nog 150 meter te gaan dacht ik dat ik wereldkampioen zou worden.”

Sagan wist zich in de voorbereiding uitstekend te plaatsen, in het wiel van Kristoff. “Ik hoopte dat hij niet in mijn wiel zou zitten en dat iemand als Matteo Trentin daar had plaatsgenomen. Maar helaas zat Sagan net achter me. Nadat hij me inhaalde kwam ik nog bijna terug tot Peter, als het iets langer was geweest had ik misschien wereldkampioen geworden. Hij sprintte beter en is een waardige winnaar”, liet de nummer twee weten aan Cyclingnews.com.

Ondanks het mislopen van de regenboogtrui is Kristoff tevreden met zijn verreden koers. “Ik had een goede sprint, het was niet dat het voelde of ik doodging op het einde. Alleen Sagan had meer kracht en was misschien iets frisser. Hij heeft nu drie keer gewonnen en in dit soort koersen is hij simpelweg de beste. Maar natuurlijk ben ik ook teleurgesteld, alleen dat helpt nu niet meer. Het is te laat.”

Foto: Cor Vos