David Lappartient nieuwe UCI-president

Verrassende wending in verkiezing UCI-presidentschap in Bergen.

David Lappartient nieuwe UCI-president

Tijdens het UCI congress in Bergen is David Lappartient als nieuwe president van de UCI verkozen. De Fransman had een ruime meerderheid over uittredend president Brian Cookson.

Voorafgaand aan het congres leek Cookson de favoriet om voor vier jaar herkozen te worden, maar de Lappartient benadrukte een beter toekomstplan voor de mondiale wielerbond wat voor veel waardering bij de leden van de UCI zorgde. Met 37 stemmen voor Lappartient tegenover 8 stemmen voor Cookson werd duidelijk voor een nieuwe weg gekozen.

“Bedankt voor alle steun voor mijn plannen als nieuwe president van de UCI. Ik hoop dat ik een waardige leider wordt en dat ik mijn beloftes kan waarmaken. We bieden hoop voor het internationale wielrennen. Verandering zorgt vaak voor angst, maar ik ben blij in het vertrouwen voor mijn plannen voor de komende vier jaar. Nu is het tijd om de plannen te gaan realiseren. Ik wil Brian Cookson bedanken voor al zijn werkzaamheden en inzet voor de UCI. Hij heeft wielrennen heel hoog in het vaandel staan en hij is natuurlijk bij elk UCI evenement van harte welkom,” aldus de nieuwe UCI-president.

Foto: L'Equipe