Van Baarle tekent bij Team Sky

Een verrassende stap van Dylan van Baarle.

Van Baarle tekent bij Team Sky
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Dylan van Baarle had al een contractverlenging getekend bij Cannondale-Drapac, maar na de sponsorperikelen was hij vrij om te gaan. Daar maakt de Voorburger nu gebruik van door het Amerikaanse team achter zich te laten en een contract te tekenen bij Team Sky. 

Van Baarle wordt door zijn nieuwe team omschreven als een van de absolute toppers in het Vlaamse werk voor de komende jaren. "Ik kijk heel erg uit naar de komende twee jaar. Het is een droom die uitkomt om voor dit team te koersen en ik denk dat het een volgende stap in mijn loopbaan is. Ik heb tegen Team Sky gekoerst de laatste vier jaar en je kunt zien dat het het beste team in het peloton is. Ik denk dat ik hier heel goed pas."

"Ik hoop goed te presteren in de voorjaarsklassiekers", gaat de hardrijder verder. "Maar ik denk ook dat ik goede klassementen kan rijden in kleinere etappekoersen. Ik heb een goede tijdrit, dus dat is ook een van mijn doelen voor volgend jaar. Ik wil laten zien dat ik niet alleen een klassiekerrenner ben. Ik denk dat Team Sky de juist plek is om me daarbij te helpen."

Foto: Cor Vos