WK Bergen: Ploegentijdrit te zwaar voor niet-fitte Quinziato, vroegtijdig einde aan carrière

Italiaanse tijdrijder zet ploegenbelang voorop en trekt zich terug voor zware tijdrit.

WK Bergen: Ploegentijdrit te zwaar voor niet-fitte Quinziato, vroegtijdig einde aan carrière

Manuel Quinziato heeft een vroegtijdig einde aan zijn carrière moeten geven. De Italiaan was voor Team BMC opgesteld om de ploegenachtervolging te rijden, maar hij voelt zich niet fit genoeg om het zware parkoers met veel hoogtemeters aan te kunnen.

De ploegenachtervolging zou het laatste kunstje van de tweevoudig wereldkampioen in deze discipline zijn. Twee dagen voor de start heeft de Italiaan echter bekend gemaakt dat hij het parkoers te zwaar acht en dat hij met Tejay van Garderen als vervanger de ploeg meer kans toedicht.

“Ik wist dat ik niet 100% in vorm zou zijn voor de tijdrit op het WK, maar ik was er van overtuigd dat ik alsnog een waardevolle aanvulling voor het team kon zijn. Ik heb gisteren echter pas het parrkoers goed geanalyseerd en ben tot de conclusie gekomen dat het heuvelachtige parkoers niet bij mijn stijl past,” geeft een teleurgestelde Quinziato aan.

“Tejay van Garderen is meer geschikt om dit terrein aan te kunnen. Na 16 jaar als prof weet ik wat ik kan en wat ik niet kan en dan ga ik op het einde van mijn carrière niet egoïstisch mijn plaats opeisen. Dit is het beste voor het team en ik hoop dat ze de titel pakken,” aldus de Italiaan.

Nu Quinziato officieel gestopt is met professioneel wielrennen focust hij zich op zijn nieuw werk als manager voor renners.

Foto: Cor Vos